Groeien door je eigen visie los te laten

Body & Mind / 11 december 2016
Groeien door je eigen visie los te laten
Groei als persoon door ook meningen van anderen toe te laten.

Soms voel ik me in een enorm dubio hangen. Op mijn blog schreef ik eerder al over de struggles die ik innerlijk had als plussize blogger. Ik ben namelijk al best een tijd bezig om gewicht te verliezen. Tegelijkertijd schrijf ik over plussize mode en is de payoff van mijn blog "life of a curvy girl". Wanneer ik dan iets deel over een 'min' bij de Weight Watchers, voel ik me mezelf enorm tegenspreken. Ik deelde dit op de blog en gelukkig bleek ik me zorgen te hebben gemaakt om niks. Mensen volgden me niet omdat ik een maatje meer heb, mensen volgden me om moi. Omdat ik ben wie ik ben.

Afvalreis

Zo plaatste ik laatst ook een before/after foto van mijn afvalreis op Instagram. Mijn eerste zin was "joh sorry ik weet dat sommige mensen het kut vinden maar ik wil het toch plaatsen". Gevolgd door een heel verhaal over wat mijn beweegreden was om het te delen. Ik voelde me bezwaard, op de een of andere manier. Mijn trouwe volgers reageerden met wijze woorden: ik moest me niet verontschuldigen voor mijn doelen. En ik dacht: goh. Goed punt.

Tunnelvisie

Soms is het enorm prettig wanneer andere mensen zaken vanaf een andere kant belichten. Kanten die je zelf niet ziet. Soms zit je zelf zo enorm vast in je eigen denkwijze, dat je tunnelvisie krijgt. Het kan zo opluchten om die andere kant opeens te zien. Alsof er een lichtje aangaat. Je krijgt meer begrip voor situaties en je kan je beter inleven in handelswijzes van mensen. Je eigen visie is natuurlijk niet altijd heilig, hoewel je dat zelf wel vaak denkt.

Openstellen

Het is wel van belang dat je je openstelt. Je moet kritiek kunnen incasseren en je eigen denkwijze kunnen veranderen. Dit is niet altijd makkelijk; je geeft toe dat je niet perfect bent. Maar tegelijkertijd is het heel mooi om dat te accepteren. Want je zal erdoor groeien. En zo komt die perfectie wel in de buurt *wink*.


Deel dit:

Geschreven door: Margo Bazuin - www.hetismarg.nl

Margo Bazuin

Hoi, ik ben Margo en ik blog op www.hetismarg.nl. Ik ben fulltime webdesigner en ik blog 3 keer per week op mijn lifeblog over het leven als een curvy girl! Mijn blogposts variëren van fashion tot gezonde recepten, maar ik schrijf ook regelmatig columns en deel ook graag bijzondere beautyproducten met mijn lezeressen. Ik zie je graag elke eerste woensdag van de maand!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211594

Nieuwe leden

19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum