Goede terugnemens

Body & Mind / 29 december 2014
Goede terugnemens
Shutterstock
Goede terugnemens? We willen het nieuwe jaar van alles bereiken: afvallen, meer sporten, gezondere eten, vaker bij familie en vrienden zijn. We kijken alleen nooit terug op het jaar dat is geweest en wat we daarin allemaal hebben bereikt.

Rond oud & nieuw is het weer zover. Iedereen begint na te denken over zijn goede voornemens van het volgende jaar. "Ik zou toch eigenlijk wat meer moeten gaan sporten volgend jaar." "Dit jaar ga ik echt stoppen met roken. "Allemaal voornemens die vaak in de eerste maand al worden verbroken. Als je er zo tegenaan kijkt, dan is het eigenlijk erg deprimerend. Zo lijkt het net of we nooit iets bereiken, want we falen in al onze goede voornemens.

Wat gebeurt er als we terugkijken naar het jaar dat is geweest. Wat was 2014 voor een jaar? Waarschijnlijk heb je begin 2014 ook goede voornemens bedacht. En zijn ze ook uitgekomen? Misschien wel, misschien niet. Als we wat verder gaan kijken, dan merken we dat we onbewust heel veel kunnen bereiken in een jaar. Je hebt eindelijk weer een baan gevonden. Je bent gepromoveerd op je werk. Je bent voor het eerst moeder geworden en je hebt al heel veel nieuwe dingen geleerd sinds de bevalling. Dit zijn niet de voornemens die wij elk jaar bedenken, maar dit zijn wel reële dingen die wij daadwerkelijk bereiken.

De wereld waar we nu in leven streeft naar perfectie. We moeten stoppen met roken en we moeten afvallen. Dit zijn alleen doelen die vaak veel te hoog gegrepen zijn. In dat opzicht kunnen we dus alleen maar falen. Een leven waarin je het gevoel hebt dat je altijd faalt, moet verschrikkelijk zijn. Kies ervoor om het dit jaar anders te doen. Kijk op 31 december eens terug met je ouders, je vriend, je vriendin naar het jaar 2014. Wat hebben jullie bereikt, geleerd en waarin zijn jullie gegroeid. Sporten, afvallen en stoppen met roken komt volgend jaar wel. Wees eerst trots op de dingen die jij in 2014 hebt bereikt!

Wat heb jij bereikt in 2014?


Deel dit:

Geschreven door: Claudia Warnar - www.vintagirie.com

Claudia Warnar

Hi, ik ben Claudia. Ik ben een student geneeskunde aan de Katholieke Universiteit in Leuven. Ik ben op jonge leeftijd naar België verhuisd om mijn droom achter na te gaan, dokter worden. Naast het menselijk lichaam heb ik nog meer passies. Ik houd van sporten, mijn familie en vrienden, samenwonen met mijn vriend en natuurlijk van schrijven. Ik vind het heel erg leuk om jullie te inspireren en te informeren met mijn artikels. Althans ik hoop dat ik jullie kan inspireren en informeren. Meer artikelen over fashion & haar vind je terug op www.vintagirie.com.

 Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218562

Nieuwe leden

02-06-2020
01-06-2020
01-06-2020
01-06-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin