Gelukkig zijn hangt af van jouw eigen definitie van 'succes'

Body & Mind / 27 juni 2019
Gelukkig zijn hangt af van jouw eigen definitie van 'succes'
Shutterstock
Opzich heb je alles wat je wilt hebben. Een leuk huis, fijne vrienden, een mooie auto en een prima baan. Het klinkt allemaal super succesvol, maar eigenlijk voel je je helemaal niet tevreden. Herkenbaar?

Meer, beter, groter...

Je voelt je gevangen en het lijkt of dat jij en de wereld om je heen altijd op zoek zijn naar nog meer, nog beter, nog groter en nog meer succes. Je zit gevangen in een ratrace en wat je werkelijk mist is voldoening.

Het is daarom goed om eerst terug te gaan naar je essentie, voordat je op zoek gaat naar bijvoorbeeld een andere baan. Het is noodzakelijk om te achterhalen waar je echt gelukkig van wordt en wat 'succes' betekent voor jou.

Wat is succes?

Want wanneer ben je eigenlijk succesvol? Is succes meetbaar of is het meer een gevoel? En als je succesvol bent, ben je dan ook automatisch gelukkig? Nee, want al heb je heel veel succes en ben je de beste, je kunt je dan ook echt ongelukkig voelen. Succes is ook heel persoonlijk, want wat voor de één succesvol is, kan een ander totaal anders ervaren.

Wat wel tot succes leidt is dingen doen waar je energie van krijgt, waar je hart ligt en waar je automatisch ook voldoening uithaalt. Lees daarom niet meer al die artikelen en blogs met tips van ''hoe word je succesvol'', maar stel je eigen voorwaarden op.

De volgende 4 vragen maken jouw voorwaarden inzichtelijk

  • Wat betekent succes voor jou?
  • In hoeverre voel jij je op dit moment succesvol?
  • Wat mis er om je succesvol te voelen?
  • Denk eens terug aan een moment waarop jij je succesvol voelde. Hoe voelde dit en wat deed je toen?

En onthou het zijn jouw voorwaarden, jouw idealen! Trek je dus niks aan wat een ander ervan vindt. Ze gaan jou echt helpen!


Deel dit:

Geschreven door: Mirjam Beek - www.slowandgrow.nl

Mirjam Beek

Ik ben Mirjam 38 jaar moeder van 3 kinderen.  Ik heb een bedrijf in Droombaancoaching. Want ik weet als geen ander hoe het voelt om niet happy te zijn op je werk, er geen voldoening uit te halen en elke dag futloos thuis te komen. Ik gun iedereen werkgeluk, daarom help ik  vrouwen naar het zoeken en realiseren van hun droombaan. Wie weet kan ik je via mijn blogs helpen bij het vinden van meer werkgeluk of zelfs helpen aan je Droombaan.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226722

Nieuwe leden

27-09-2020
27-09-2020
27-09-2020
26-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
17
Kletspraatje
Herfst
5