Geef jezelf een boost in het staartje van de winter

Body & Mind / 19 maart 2018
Geef jezelf een boost in het staartje van de winter
Pexels.com
Hoe blijf je fit middenin een griepepidemie en zo tegen het einde van de lange winter? In dit seizoen krijg je nou eenmaal net wat minder vitamines binnen en ben je veel te vinden in warme ruimtes, waar bacteriën zich makkelijk kunnen verspreiden. Wie is er niet ziek geweest afgelopen tijd? Je bent helaas dus wat vatbaarder, maar je kan jezelf deels wapenen! Fit blijven of weer gezond worden is nu, helemaal met de lente voor de deur, natuurlijk wel gewenst. Zorg dat jij je lijf een boost geeft tijdens de laatste wintermaand. Met deze tips ga jij lachend en gezond het voorjaar in!

Beweeg voldoende

In de winter zijn we geneigd om ons lekker op de bank te nestelen met Netflix en een bak chips. Waar of niet?! Heerlijk ontspannend, maar niet altijd even goed voor je lijf. Zorg dat je elke week voldoende beweegt. Daardoor voel je je niet alleen beter in je vel, maar bevorder je ook de bloedsomloop.

Heb je geen zin in heftige bootcamps? Begin met wandelingen en fietstochtjes. Heb je meteen weer een frisse neus gehaald! Houd bijvoorbeeld op je telefoon of activity tracker eens bij hoe ver je loopt per dag en zet eventueel je doel op 5.000 of 10.000 stappen. Het klinkt gek, maar je loopt er aan het einde van de dag écht een extra rondje voor om je doel te behalen!

Eet gezond

Zo’n open deur, maar zo waar: eet gezond! Eet groente en fruit uit het seizoen en kies voor groente en fruitsoorten die extra veel vitamines bevatten om je lijf een boost te geven. Vitamine C zorgt nou eenmaal voor meer energie én een beter weerstand. Vitamine C zit o.a. in aardbeien, sinaasappels, bessen, broccoli en paprika. Andere vitamines zijn soms net wat lastiger om (in juiste hoeveelheid) binnen te krijgen.

Vitamine D zit bijvoorbeeld in zonlicht (in de winter ben je helaas net wat minder buiten) en in hele kleine mate in dierlijke producten zoals vis. Daarom is het aan te raden om dit seizoen je dagelijkse vitamine inname uit groente en fruit aan te vullen met Vitamine D supplementen. Zo geef je je lichaam net dat beetje extra!

Zorg voor jezelf

In een druk bestaan met een huishouden, baan, gezin en sociaal leven kost het soms wat veel moeite om voor jezelf te zorgen, maar probeer jezelf niet uit het oog te verliezen. Las dus de nodige me-time momentjes in! Ontspan in bad, lach veel met vriendinnen, lees dat ene boek eens uit, boek een massage en zorg dat je voldoende slaapt. Wedden dat jij straks lachend, gezond en lekker in je vel geniet van het eerste voorjaarszonnetje!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226720

Nieuwe leden

27-09-2020
27-09-2020
27-09-2020
26-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum

Kletspraatje
Hoogsensitief / HSP?
17
Kletspraatje
Herfst
5