Even kijken: Dit filmpje met een prachtige levensles

Body & Mind / 07 januari 2018
Even kijken: Dit filmpje met een prachtige levensles
YouTube
We zijn tegenwoordig continu druk en denken meestal meer aan het verleden en de toekomst, dan aan het 'hier' en 'nu'. Waarom eigenlijk? Wt er nu afspeelt is namelijk veel belangrijker. Filosoof Alan Watts sprak over deze ontwikkeling.

Filmpje met prachtige boodschap van Alan Watts

De Engelse filosoof Alan Watts laat ons een video zien waarin hij uitlegt hoe de Westerse samenleving is opgebouwd en dat we altijd maar bezig zijn met plannen en voorspellen van de toekomst. We moeten volgens hem zoveel mogelijk proberen terug te keren in het hier en nu, om zoveel mogelijk te kunnen genieten en nu te kunnen bereiken.

Het voordeel van in het hier en nu leven

Het leven in het hier en nu heeft als grote voordeel dat je je alleen druk maakt om wat er daadwerkelijk nu gebeurt en niet wat er eventueel in de toekomst staat te gebeuren of wat je in het verleden hebt meegemaakt. Dingen die je hebt meegemaakt, kun je niet meer veranderen en teveel bezig zijn met de toekomst is een illusie, want wie zegt dat je dat echt gaat meemaken? Kijk even mee wat Alan Watts hierover te zeggen heeft.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226544

Nieuwe leden

24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum