Een nieuw jaar, een schone lei!

Body & Mind / 04 januari 2017
Een nieuw jaar, een schone lei!
Veel mensen grijpen een nieuw jaar aan om te starten met allerlei goede voornemens. De sceptici zeggen: "Je kan toch elke dag beginnen met goede voornemens?" en natuurlijk is dit waar. Maar het begin van een nieuw jaar voelt als een schone lei, een frisse start! En er is niks mis met dat als startpunt nemen.

Vroeger was ik ook zo sceptisch. Tegenwoordig ben ik een stuk milder en voelde 2 januari voor mij ook als een schone lei. 2 januari ja, want op 1 januari was ik niet voor rede vatbaar. (Lees: onder een deken op de bank met m'n ogen dicht. Totdat het tijd was om weer naar bed te gaan.)

Mijn goede voornemens

Dus wat zijn mijn goede voornemens? Ik heb niet per se een lijstje opgesteld. Maar ik heb wel besloten enkele dingen anders te gaan doen. Zo heb ik me voorgenomen om dingen meer los te laten. Minder ergernis, meer liefde. Een grotere focus leggen op de dingen die me gelukkig maken, en de negatieve dingen minder toe te laten. Ik denk niet dat dat een hele uitdaging is. Ik ben er het afgelopen jaar al naartoe gegroeid. Ik zit lekkerder in m'n vel, zowel mentaal als fysiek, en ik heb minder de neiging om alle negatieve dingen het wereld wijde web op te slingeren.

Hey, I'm still me

Laatst hoorde ik (via via, uiteraard) het commentaar dat mensen de nuchtere Rotterdamse Margo misten. Hey, I'm still me: alleen sta ik minder gefrustreerd in het leven. Ik heb het naar m'n zin, met alles! Ergernissen leg ik naast me neer, ik haal energie uit vrienden, familie en werk. Kortom, de leuke dingen! Cliche, maar oh zo waar.

Door met afvallen

En wat nog meer? Uiteraard ga ik door met afvallen. In 2016 ben ik in totaal 9 kilo kwijt geraakt. Mijn doel was 10 kilo, maar dat bleek net niet haalbaar. En ik vind het niet eens heel erg: ik ga hoe dan ook 9 kilo lichter 2017 in. En ik heb het gevoel dat ik dit jaar wel mijn einddoel ga halen. De kerstdagen hebben geen + op de weegschaal veroorzaakt - na Oud en Nieuw heb ik nog niet op de weegschaal durven staan ;)


Deel dit:

Geschreven door: Margo Bazuin - www.hetismarg.nl

Margo Bazuin

Hoi, ik ben Margo en ik blog op www.hetismarg.nl. Ik ben fulltime webdesigner en ik blog 3 keer per week op mijn lifeblog over het leven als een curvy girl! Mijn blogposts variëren van fashion tot gezonde recepten, maar ik schrijf ook regelmatig columns en deel ook graag bijzondere beautyproducten met mijn lezeressen. Ik zie je graag elke eerste woensdag van de maand!



Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211708

Nieuwe leden

20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020
20-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum