Een rustgevende en goede werkplek; zo doe je dat!

Body & Mind / 13 november 2016
Een rustgevende en goede werkplek; zo doe je dat!
Pinterest
Chaos op je werkplek is chaos in je hoofd. Een goede en opgeruimde werkplek is daarom dus erg belangrijk. Rust op je werkplek is rust in je hoofd.

Wist je dat je hersenen 7 minuten nodig hebben om helemaal te kunnen focussen op iets?Iedere keer wanneer je weer afgeleid wordt door dingen die je van je werk kunnen houden zoals rommel op je werkplek, kost het weer 7 minuten voordat je hersenen helemaal gefocust zijn. Een opgeruimde werkplek is dus van groot belang voor een gefocuste mind. Bekijk je werkplek: is het rommelig? staan er dingen die je van je werk kunnen houden?

Tips voor een goede werkplek:

1. Op je bureau heb je een pennenbakje met maximaal 3 (kleuren) pennen, een potlood en maximaal 4 (kleuren) markeer stiften.

2. Hang een prik/magneet bord op. Alle post-its en to-do lijstjes kun je daar op kwijt. Zo heb je geen last meer van verdwaalde papiertjes die overal en nergens rondslingeren.
3. Je agenda ligt altijd op je bureau, zo kun je precies zien wat er moet gebeuren en welke afspraken je gepland hebt.
4. Zet op of onder je bureau een stapel brievenbakjes. Zit je op school? Plak op ieder brievenbakje een sticker met daarop een vak. Je kunt zo per vak de boeken en een plastic mapje voor aantekeningen leggen.
5. Zorg voor voldoende licht. Je ziet alles beter en maakt je hersenen ook nog eens een stuk productiever.
6. Is je omgeving onrustig (veel geluiden)? Gebruik geluiddempende oordoppen. Je kunt ze kopen bij de drogist of apotheek.

In mijn volgende column leer ik je hoe je, je werk het beste kunt plannen.

Wat staat er op jouw werkplek?


Deel dit:

Geschreven door: Lies (Lies Vertelt) - www.liesvertelt.nl

Lies (Lies Vertelt)

Hi, ik ben Lies, de eigenaresse van het online platform liesvertelt.nl Een platform over de mooie dingen van het leven, omdat iedere dag een cadeautje is! Naast mijn passie voor schrijven & fotografie, ligt mijn interesse bij yoga, en een gebalanceerd leven. Daarnaast ben ik schoonheidsspecialist en creatief ingesteld. Mijn motto: "geniet van de mooie (kleine) dingen die op je pad komen."Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209804

Nieuwe leden

26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin