Wat te doen bij een te druk hoofd en te weinig tijd?

Body & Mind / 14 juni 2019
Wat te doen bij een te druk hoofd en te weinig tijd?
Shutterstock
Herken je dat gevoel van altijd maar te druk zijn en te weinig tijd hebben? Gespannen schouders, onrust, uitstelgedrag en je bezig houden met dingen die niet echt belangrijk zijn. Aan het einde van de dag heb je geen voldaan gevoel en sluit je vermoeid je dag af.

3 goede tips!

Na het toepassen (dus niet alleen lezen) van de drie onderstaande tips, zul je meer rust en ontspanning ervaren.

1. Boodschap naar jezelf

Begin tegen jezelf te zeggen dat je genoeg tijd en ontspanning hebt. Want wat je tegen jezelf zegt, is hetgeen waar jij naar handelt. Zeg dus dagelijks letterlijk tegen jezelf "Ik heb genoeg tijd en voel mij ontspannen". Voel eens bij jezelf wat dit doet met je energie.

2. Focus!

Je krijgt meer dingen gedaan als je gefocust bent. Leg je mobiel in een andere kamer of zet 'm op vliegtuigstand. Kom daarmee in een fijne flow. Vaak krijg je zo meer gedaan in 2 uur dan in één hele dag.

3. Eat the frog

Met 'eat the frog' wordt bedoeld dat je hetgeen wat je moet doen, gelijk moet aanpakken. Dus wat staat er op je 'to-do lijst' waar je het minst zin in hebt? Doe dat als eerste en het liefst zo vroeg mogelijk in de ochtend. Dan valt die last alvast van je schouder en wordt je volgende actie een stuk gemakkelijker om te doen.

Succes!


Deel dit:

Geschreven door: monique teunissen - www.coach-monique.nl

monique teunissen

Hoi, ik ben Monique, 34 jaar, mama van Zoë en vriendin van Hans. Wij wonen samen in IJmuiden. Ik coach en train mensen in het leren aangeven van hun eigen grenzen en ze te laten ontdekken wat deze zijn. Om van daaruit het leven te gaan leven dat bij hen past.
 
Mijn visie: door jezelf op 1 te zetten en goed voor jezelf te zorgen vanuit liefde, maak je ruimte en energie voor wat jij het liefste doet. Ik coach zowel online als offline. Op Instagram maak ik bijna dagelijks stories, zodat je mij beter kunt leren kennen. Ook geef ik veel leuke tips en inspiratie.
 
Kies voor je eigen geluk.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

204914

Nieuwe leden

14-11-2019
14-11-2019
14-11-2019
14-11-2019

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin