Dit kun goed eten en drinken voor het sporten

Body & Mind / 06 december 2017
Dit kun goed eten en drinken voor het sporten
Shutterstock
Heb jij ook wel eens een flauw gevoel tijdens het sporten? Dat kan komen omdat je mogelijk te weinig gegeten hebt, want sporten op een lege maag is niet verstandig. Je spieren krijgen dan niet genoeg energie voor de opbouw van de spieren. Wij geven je tips over wat je goed kunt eten en drinken voor het sporten.

Banaan
Met stip op 1; een banaan. Een banaan bevat veel koolhydraten en de nodige fruitsuikers om je fit te voelen tijdens je workout. Je kan een banaan ook in combinatie met yoghurt als smoothie drinken, voordat je gaat sporten.

Water
Drink voor het sporten een halve liter water. Water zorgt ervoor dat je voldoende vocht binnen hebt en niet te snel uitdroogt tijdens het sporten, waardoor je het flauwe gevoel krijgt.

Pindakaas of Hüttenkäse
Je kunt ook goed een rijstwafel, cracker of volkoren boterham met pindakaas of Hüttenkase eten. In pindakaas zitten alle stoffen die je nodig hebt om er even tegenaan te kunnen en Hüttenkäse bevatten stoffen die je spieren helpen herstellen.

Koffie
Waarschijnlijk weet je wel dat cafeïne je energie geeft. Drink dus gerust een kopje koffie voor het sporten. Het zorgt ervoor dat je uithoudingsvermogen beter is en je spieren niet snel vermoeid raken. Drink je nooit koffie? Bouw het dan voorzichtig op, want cafeïne kan wel voor duizelingen zorgen.

Sportdrank
Sportdranken bevatten vooral veel suikers. Niet echt handig als je wilt afvallen, maar een sportdrank kan wel goed tot zijn recht komen als je een duursport beoefend. Dan heeft je lichaam wel wat suikers nodig.

Natuurlijk heeft iedereen weer zijn eigen voorkeur en eet- en drinkpatronen. Dus test gewoon veel en kijk wat voor jou werkt. Wat eet of drink jij het liefst voor het sporten?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226544

Nieuwe leden

24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020
24-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum