Dè tip voor meer geluk in je leven

Body & Mind / 25 augustus 2018
Dè tip voor meer geluk in je leven
Shutterstock
Nederland stond afgelopen jaar als nummer vier vermeldt in de top 10 van de Gelukkigste Landen van de Wereld. Toch is er veel ontevredenheid onder de mensen. Eén ding is zeker: Geluk is een werkwoord. Lees verder als je aan de slag wilt voor je geluk.

Hype

Geluk is een hype op dit moment. Hierdoor is er de laatste jaren veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Sonja Lyubomirsky is hoogleraar Positieve Psychologie en zij heeft ontdekt welke factoren ons geluk bepalen. Deze factoren zijn: Genetische aanleg, omstandigheden en je gedrag. We lichten ze hieronder even toe.

1. Genetische Aanleg
Deze bepaalt voor maar liefst 50% je geluk.Na een tegenvaller of na een positieve gebeurtenis val je altijd terug naar je genetische bepaalde aanleg.

2. Omstandigheden
Deze hebben ongeveer 10% invloed op je geluk. Uit onderzoek blijkt dat het effect van hoe rijk, intelligent of hoe mooi je bent, marginaal is. Stop dus meteen met het stemmetje in jezelf: “Wat zou ik gelukkig zijn als...”

3. Gedrag bepaalt voor 40% je geluk
Dit is heel goed nieuws, want dit is dus waar jezelf actief iets aan kunt doen. Geluk is voor 50% bepaald bij je geboorte. Maak gebruik van de 40% bewust gedrag die je tot je beschikking hebt!

Dankbaarheid

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten is hier een hele krachtige en makkelijke tip om meteen mee aan de slag te gaan: Toon dankbaarheid. We zijn als nederlanders geneigd eerder naar het negatieve dan naar het positieve te kijken.

Schrijf elke dag, voor het slapen gaan, drie tot vijf dingen op die goed zijn gegaan die dag of waar je dankbaar voor bent. Doe dit zelfs als je een ontzettende rotdag hebt gehad. Er is altijd iets positiefs te vinden, hoe klein het ook is. Zo stuur je je brein naar positieve gedachtes. Hou dit minimaal een week vol, en je zult zeker effect merken! Als we dit met z’n allen doen, worden we misschien wel nummer 1 in het lijstje van de Gelukkigste Landen van de Wereld.

Boeken

De boeken “De maakbaarheid van het geluk”en “De Mythes van Geluk” van Sonja Lyubomirsky kan ik je van harte aanbevelen als je praktische tips wilt voor het werken aan je geluk. Ik ben erg benieuwd naar je reactie of jouw eigen ervaringen.


Deel dit:

Geschreven door: Katja van Gulick - www.katjavangulick.nl

Katja van Gulick

Hoi, ik ben Katja en ik help mensen het beste uit zichzelf te halen, zodat ze succes, flow, bezieling, geluk, kracht en energie in hun leven hebben! Ik geloof namelijk dat iedereen dat werk en leven kan leiden dat plezier, energie, bezieling en succes geeft. Ik vind het dan ook ontzettend leuk om allerlei tips en inzichten te delen die bijdragen aan jouw persoonlijke groei in je werk en je leven. Wil je naast mijn blog hier meer over lezen, dan kun je via mijn site heel makkelijk en gratis mijn e-book “de 4 vitale stappen van minder piekeren naar meer energie en kracht!” downloaden via www.katjavangulick.nl. Hier kun je ook meer lezen over wat ik voor je kan betekenen!Lees meer over deze blogger

Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226398

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum