Dankbaarheid

Body & Mind / 21 januari 2019
Dankbaarheid
Shutterstock
Dankbaarheid. Het is een woord dat we allemaal kennen, maar is het ook iets dat we voelen en ervaren? Zijn we ons er eigenlijk wel bewust van?

Met ons oog op het scherm gericht bedanken we onze collega die een lekkere warme kop thee op het bureau neerzet. Ja, we zeggen „dankjewel”. Dat is ons als kind zijnde geleerd. Het zit in ons en we zeggen het tussen neus en lippen door. Iemand bedanken lijkt de normaalste zaak van de wereld. Maar is dit het wel?

Dit is maar een heel simpel voorbeeld. In ons dagelijks leven geven en nemen wij. Ook wij doen iets voor die ander. We halen een boodschap, kopen een kleine attentie, sturen een lief kaartje. Maar hoe is het om dit terug te krijgen?

Dankbaarheid ervaren

Het is niet voor niets een kleine moeite, groot plezier. Van zowel het geven als het krijgen is het goed om die dankbaarheid te ervaren. Maak jezelf eens bewust van al het moois dat op een dag aan je voorbij komt. Echt, het is meer dan je denkt.

Hoe kun je dit doen?

Pak een notitieboekje en een pen. Leg dit bijvoorbeeld op je nachtkastje neer en schrijf elke avond vijf punten op waar je blij van wordt. Ook al heb je een dag die niet voor herhaling vatbaar is, het lukt je vast. En op deze manier geef je een minder fijne dag toch die positieve afsluiting. Hieronder een aantal voorbeeldpunten die je dag net dat beetje extra geven. Dat moois dat jou een goed gevoel geeft om de dag af te sluiten.

  • De mooie natuur in de ochtend. De dauw en het spinnenrag in de struiken
  • De fijne warme laarzen die je op gure dagen aan hebt
  • Schoon en fris beddengoed als je aan het eind van de dag tussen de lakens kruipt
  • Die heerlijke cappuccino die je drinkt
  • Dat leuke en spontane berichtje die je van een vriendin krijgt
  • Het gemeende compliment dat je krijgt op je nieuwe outfit
  • De glimlach die je krijgt wanneer je iemand een mooi cadeau geeft

Echt er is veel, heel veel. Wanneer je dit voor jezelf een poosje opschrijft, word je jezelf bewuster en is niet alles zo vanzelfsprekend. Je gaat die dankbaarheid voelen en ervaren. Schrijf jij wel eens je op waar je dankbaar voor bent?


Deel dit:

Geschreven door: Marleen - www.missmarleen.nl

Marleen

Hallo, ik Marleen en ben 40 jaar. Ik woon samen met mijn vriend in het oosten van het land. Ik werk op de commerciële binnendienst bij een assurantiekantoor in mijn woonplaats. Als kind was ik al dol op schrijven, maar ben er destijds niet mee verder gegaan. Nadat deze hobby geruime tijd op een zeer laag pitje heeft gestaan, ben ik sinds een paar jaar weer volop aan het schrijven. Deze blogs zijn terug te vinden op www.missmarleen.nl.Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226390

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum