Een burn-out voorkomen door rust te nemen

Body & Mind / 11 september 2020
Een burn-out voorkomen door rust te nemen
Shutterstock
Bijna iedereen kent wel iemand die met een burn-out thuis zit of krijgt er op de een of andere manier mee te maken. Hoe zorg je dat je zelf niet ook in zo’n gat valt?

Neem eens een vrijwillige(rs) pauze

Ben je overblijf moeder, beheer je de website van de volkstuintjes of sta je elke zaterdag in de voetbalkantine? Je kunt het soms ook voor een korte of lange periode aan een ander overdragen. Zeker als je merkt dat het net teveel is allemaal. Geef duidelijk je grenzen aan en neem een (welverdiende) pauze. Als je te lang en te ver over je grenzen heen gaat zul je uiteindelijk mentaal of fysiek instorten en moet je verplicht een pauze nemen. Een die vaak ook nog veel langer duurt.

Pak een hobby op

Iedereen heeft ontspanning nodig, al is het maar dat ene uurtje in de week. Tijd voor jezelf en iets doen waar jij blij van wordt, daar moet je tijd voor vrijmaken. Of het nou wandelen, tekenen, vloggen of tuinieren is, er is vast wel een activiteit die er vaak bij inschiet, maar die jou juist die nodige ontspanning geeft. Schuif het niet op de lange baan, maar voer het nu uit. Pak je agenda, sla hem open op deze week en prik nu gelijk het moment waarop je de boel even de boel laat.

Hulp vragen is niet stom

Als moeder, carrièrevrouw, huisvrouw, student of een combinatie, is het soms lastig om alle ballen hoog te houden. Vraag eens om hulp, al is het maar bij iets kleins zoals je partner boodschappen te laten doen, je ouders op te laten passen of om een schoonmaakster je huis te laten soppen. Heb je eenmaal die stap gezet dan is het daarna makkelijker om ook bij, misschien wel iets groters, andere problemen een helpende hand te vragen.

P.S. Ik ben geen arts en deze tips zijn dus ook geen medisch advies. Hopelijk helpen de tips om een stukje bewustwording te creëren en je te laten inzien hoe en wanneer je wat rust kunt vinden.

Vraag: Wat is jouw ultieme manier van ontspannen? Laat het hieronder weten!


Deel dit:

Geschreven door: Charlotte Penders - www.charming-stories.com

Charlotte Penders

Hi! Ik ben Charlotte. Schrijven is me met de paplepel ingegoten, ik schrijf ook zeker nog eens een boek. Vooralsnog houd ik me vooral bezig met journalistiek en het schrijven en redigeren van andermans schrijfsels via mijn bedrijf Charming Stories. Daarnaast werk ik parttime in de horeca en houd ik me bezig met muziek, toneel en andere creatieve uitspattingen. Veel ervaringen om met jullie te delen dus!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259972

Nieuwe leden

25-01-2021
25-01-2021
24-01-2021
24-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin