Blijf ook fit tijdens je vakantie

Body & Mind / 30 mei 2014
Blijf ook fit tijdens je vakantie
Shutterstock
Op je vakantie is het tijd om te ontspannen en te genieten. De barbecue, de wijntjes en biertjes smaken heerlijk maar het zorgt er ook voor dat de kilo's eraan vliegen.

Dus blijf lekker fit door ook op vakantie in beweging te blijven. Tijdens het trainen van je lichaam is het niet alleen de bedoeling om calorien te verbranden, je houdt hierdoor ook je stofwisseling langer op gang. Waardoor je later op de dag als je aan je cocktail zit nog steeds calorien verbruikt. Is dat geen fijn idee

Jump
Neem je springtouw mee op vakantie, deze is klein en past makkelijk in je koffer. Je verbrand met een kwartier touwtje springen met een gemiddeld tempo zo tussen de 150-200 calorien. Je verstevigt je billen en benen en zelfs je cellulite kan minder worden. Een ideale workout dus.

Maak een wandeling
Trek je sportschoenen aan en ga de omgeving in de buurt verkennen. Tijdens het wandelen kan je ondertussen genieten van de prachtige natuur. Je verband met een wandeling van een half uur gemiddeld zo'n 100 calorien. Je kan als je een strandvakantie houdt natuurlijk ook een mooie strandwandeling maken tijdens zonsondergang. Nog romantisch ook.

Zwemmen
Hopelijk heb je geen last van watervrees want zwemmen is super gezond voor je hele lichaam. Ook als je eventueel wat zwaarder bent en je snel last hebt van je gewrichten is zwemmen erg fijn. Het water ondersteunt door de opwaartse kracht je lichaam waardoor het lichaam minder zwaar aanvoelt en je dus een vrijer gevoel hebt om te bewegen. Je verbrand tijdens een half uur zwemmen zo'n 200 calorien. Ook kinderen vinden zwemmen vaak erg fijn. Dus duik bij mooi weer met het hele gezin het water in en jullie komen weer fit thuis.

Met deze tips moet het dus wel lukken om zonder extra kilo's van vakantie terug te keren.

Wat zijn jouw plannen om fit te blijven tijdens je komende vakantie?


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209804

Nieuwe leden

26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020
26-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin