Word de beste vriendin van jezelf!

Body & Mind / 08 december 2019
Word de beste vriendin van jezelf!
Shutterstock
Quotes en gezegdes zijn populair en kunnen een positieve boost geven. Tenminste... als je jezelf kunt herkennen in wat er zo mooi geschreven staat. Wie kent Loesje niet met spreuken als: ‘Het leven is een feest en jij bent uitgenodigd’.

Onze tweede stem

Soms zijn er van die dagen dat we nauwelijks kunnen geloven in onze positieve aanwezigheid. Het maakt niet uit waar ons wiegje heeft gestaan of onder welke omstandigheden we nu verkeren. Zelfs geld speelt geen enkele rol als we ontevreden zijn over onszelf.

Iedereen heeft te maken met een soort van ‘tweede stem’ van binnen die soms fluistert dat het goed is zoals we zijn of oké is zoals we doen, maar vaker commentaar geeft en kritiek. Inderdaad... we hebben het hier over de innerlijke criticus die altijd aanwezig is. Helaas weten we vaak niet hoe dit stemmetje te weerstaan en geven we maar toe in de hoop deze het zwijgen hiermee op te leggen. Wel jammer, omdat we onszelf hierdoor kleiner maken dan we zijn.

Een voorbeeld

Om even een voorbeeld te noemen... Je bent al langer van plan om je huidige baan vaarwel te zeggen. Er zijn geen groeimogelijkheden en je hebt wel meer uitdaging nodig. Jouw avontuurlijke kant wil verder. Toch blijf je zitten waar je zit. Het stemmetje binnen in je zegt dingen als: ‘De opleiding die deze nieuwe uitdaging vraagt is te hoog gegrepen voor jou. Je had op school al geen hoge cijfers. En zou je nu dan wel kunnen scoren? Bespaar je de moeite. Het is bij voorbaat gedoemd te mislukken’... Jammer! Als je het erbij laat kan het evengoed een gemiste kans zijn immers.

De omgeving pleasen

Een andere factor die kan maken dat wij vrouwen ons niet goed genoeg vinden is de invloed van de omgeving. Juist omdat we het anderen graag naar de zin willen maken zijn we geneigd in de valkuil van ‘het pleasen’ te trappen. Over onze eigen grenzen en mogelijkheden gaan door eerst tot in detail te zorgen voor anderen en onszelf hierin verliezen.

Natuurlijk zijn er nog tal van valkuilen te benoemen, maar het is zinvoller om ons af te vragen hoe wij beter naar onszelf, naar ons eigen hart kunnen luisteren. Best lastig toch? Onszelf de aandacht geven die we verdienen. Wat betreft uiterlijke verzorging lukt dit wel, maar ook onze innerlijke belevingswereld heeft aandacht nodig.

Tijd voor je innerlijke ik

Om tevreden met onszelf te worden, zijn en te blijven is ‘tijd voor onszelf’ een eerste prioriteit. Als we dit voorop stellen kunnen we er vervolgens ook voor de ander zijn. Het lijkt een klein verschil, maar vanuit een ontspannen levenshouding maken we betere keuzes, merken we onze grenzen tijdig op en zien we dat anderen ook zo hun verantwoordelijkheden hebben. Alles komt hiermee in het juiste licht te staan en brengt duidelijkheid en (meer) levensvreugde.

Het is goed om te weten dat het mogelijk is om op een aangename manier kennis met jezelf te kunnen maken. Een reis vanuit je hoofd naar je hart te kunnen maken. Met behulp van de juiste vragen kun je gemakkelijker bij jouw persoonlijke antwoorden komen, bij je behoeften, verlangens, wensen en dromen. Met als doel om deze uiteindelijk te kunnen verwezenlijken. Je eigen ‘beste vriendin’ worden is echt haalbaar!

Wil je hier meer over lezen, breng dan een bezoekje aan: vindenvolgjeinspiratie.nl


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226352

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum