Ben jij een perfectionist? Dan herken je vast deze 5 dingen!

Body & Mind / 01 september 2017
Ben jij een perfectionist? Dan herken je vast deze 5 dingen!
pexels.com
Het klinkt natuurlijk ideaal; alles gaat je goed af, je ziet er op en top uit en jij regelt alles altijd PERFECT. Maar hoe krijg je dat toch voor elkaar? Het is namelijk een mega klus, want niemand is perfect. Het kan zijn dat jij een heuse perfectionist bent. Klopt dat? Dan herken jij vast (een aantal van) deze signalen!

1. Frustratie

Jij maakt met jezelf duidelijke afspraken hoe jij bepaalde doelen gaat behalen en als dit dan vervolgens helemaal misgaat, dan baal je daar niet zo’n beetje van, maar enorm en dat mag iedereen ook weten! Mensen om je heen zullen waarschijnlijk denken; waar maak je je druk om, maar jij moet dit nou eenmaal even verwerken.

2. Kritiek

Goed om kunnen gaan met kritiek? Nee hoor, dat gaat jou echt niet lukken. Je ziet het als afgaan als mensen kritiek op jou leveren. Je bent immers al hartstikke kritisch op jezelf en dat minpuntje had je zelf natuurlijk ook allang gezien. Om dat vervolgens ook nog van anderen te horen, kun je er eigenlijk niet bij hebben.

3. Tot het gaatje

Jij gaat echt tot het uiterste om jouw doel te halen en alles perfect af te handelen. Je gaat geregeld over je eigen grenzen heen en neemt structureel teveel hooi op je vork. Het resultaat is dat je vaak overwerkt en lang met bepaalde taken bezig bent. Als gevolg daarvan hou je te weinig tijd voor jezelf, je partner of gezin en waarschijnlijk ook voor je vriendinnen over, waardoor je jezelf helemaal kunt uitputten en mogelijk zelfs tegen een burn-out kunt aanlopen.

4. Uitstellen

Hoe gek het ook klinkt, perfectionisten zijn erg goed in dingen uitstellen. Juist de angst om niet aan de verwachtingen te voldoen, draagt eraan bij dat je dingen voor je uit gaat schuiven. Ben je eenmaal begonnen, dan kan het ook erg lang duren voordat je een taak afgerond hebt. Het moet immers wel perfect zijn natuurlijk.

5. Competitief

Je bent een echte streber en je legt de lat continu hoog. Je gaat immers voor goud en je vindt het lastig als je ergens minder goed in bent dan anderen. De zelfde perfectie verwacht je van anderen indien je met hen moet samenwerken en daarom zijn groepsprojecten niet perse aan jou besteed.


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

227856

Nieuwe leden

24-10-2020
24-10-2020
24-10-2020
24-10-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin