Ben jij een 'Ik ga het proberen'-type of meer een 'Ik ga het doen!'-type?

Body & Mind / 06 juni 2014
Ben jij een 'Ik ga het proberen'-type of meer een 'Ik ga het doen!'-type?
Shutterstock
Steeds weer ontdek ik hoe krachtig een besluit, een commitment is. Vooral die commitments die je naar jezelf doet.

In plaats van 'Ik ga het proberen', zeg je dus ‘ik ga het doen!’. Voel je het verschil, de kracht? En dát alleen opent dan, als magie, een heel nieuw veld. Ideeën komen opeens tot me, mensen bieden aan me te helpen, ik lees opeens iets wat me verder helpt etc etc. Ik voel me gesteund, gedragen. Door wie, door wat? Het Universum, God? Ik weet het niet maar het voelt fijn.

Het heeft een soort mannelijke, stoere ‘speer’energie, die wij vrouwen ook in ons hebben. En die we veel vaker mogen inzetten. Niet vanuit boosheid en vecht-energie, maar vanuit liefde, voor jezelf. En vanuit vertrouwen. Want oh, wat kunnen we dan veel moois creëren.

Wat ben jij al een tijdje aan het proberen? En wat schiet maar niet op, verandert niet? Waar wil je nu echt NEE tegen zeggen? Of waar wil je al een tijdje JA tegen zeggen?

En beslis! Dít ga ik doen! Klaar met aanmodderen, proberen en misschiens. En elke ochtend zeg je weer tegen jezelf in de spiegel: 'Goedemorgen lieverd. Ik beslis om dit te doen! Ik commit me om dit te doen!' En je laat je niet afleiden of ontmoedigen als het niet snel genoeg gaat, of als het even 'de verkeerde kant' op lijkt op te gaan. Je blijft gefocust. Ook blijf je liefdevol naar jezelf toe als het even niet lukt. Morgen ga je het opnieuw doen.

En kijk dan eens wat er gebeurt...

Ik wil je uitnodigen het eens te proberen. Haha, nee, correctie: ik wil je uitnodigen het eens te doen :)

Leuk als je met me deelt wat dit bij jou raakt, losmaakt.


Liefs!

Nadine


Deel dit:

Geschreven door: Nadine Schartz - www.innerheart.nl

Nadine Schartz
Hoi mooie vrouw, ik ben Nadine! Ik ben moeder, geliefde, eigenaar van InnerHeart, zus, dochter, vriendin. Maar bovenal ben ik een vrouw. Net als jij!
En de afgelopen jaren ben ik op ontdekkingstocht geweest om voorbij al die rollen de echte Nadine te (her)ontdekken. Zij was er altijd al maar vaak verborgen onder allerlei rollen, overtuigingen, angsten, beelden. Dit is zo'n waardevolle reis geweest; dit gun ik iedereen. Daarom deel ik graag mijn eigen-wijsheid. Want ik ben ervan overtuigd dat het de bedoeling is dat het leven leuk is!


Lees meer over deze blogger

Reacties (2)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

211594

Nieuwe leden

19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020
19-02-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum