Ben ik leuk genoeg?

Body & Mind / 11 juni 2017
Ben ik leuk genoeg?
Shutterstock
Ooit weleens iemand ontmoet waarmee je geen klik had? Of het nu een collega is of een vriend van een vriend, jullie liggen elkaar gewoon niet. Maar waarom?

We willen graag dat andere ons leuk en aardig vinden of we nu man of vrouw zijn dat maakt in feite niks uit. Het voelt dan namelijk alsof we een deel van een groep zijn en dat voelt veilig en vertrouwd. Het komt vanuit vroeger, toen hoorde je bij een stam en dat was toen van essentieel belang voor je veiligheid en zelfs om te kunnen overleven.

Sociale acceptatie

Natuurlijk worden we hier in Nederland tegenwoordig niet meer geconfronteerd met levensbedreigende situaties zoals toen maar de sociale acceptatie is nog altijd van vitaal belang want het bepaald in een bepaalde mate onze emoties. Zonder deze acceptatie kan je jezelf eenzaam of zelfs geïsoleerd voelen.

Dus het is heel normaal dat we graag willen dat andere ons aardig, leuk of zelfs geweldig vinden. Maar het is belangrijk om dit gevoel niet je leven te laten beheersen. Want als iemand anders je niet leuk vindt, jij bent nog steeds geweldig op jouw manier!

Drie stappen om je geen zorgen te maken wat een ander van jou vindt!

 1. Accepteer dat niet iedereen je leuk vindt
  Het is de harde waarheid, niet iedereen kan jou leuk vinden, we hebben allemaal andere interesses en elke vriendschap is anders.

 2. Focus jezelf op de belangrijkste mensen in jouw leven
  Geniet van de mensen die er altijd voor jou zijn, die je helpen en waarmee je kan lachen en kan huilen. Mensen waarbij de vriendschap niet vanzelf gaat en alles van 1 kant moet komen, zijn de moeite niet waard. Hoe langer je hier energie in stopt, des te minder geniet je van de mensen die wel om jou geven.

 3. Wees jezelf
  Het is belangrijk om jezelf te zijn, doen alsof kost veel energie en je bereikt er niks mee.

En onthoud deze mensen vinden jou altijd 'leuk'!!

 • je beste vriendin

 • je huisdieren

 • je partner

 • je familie


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

218156

Nieuwe leden

26-05-2020
26-05-2020
26-05-2020
26-05-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin