Begin met mindful leven

Body & Mind / 29 december 2018
Begin met mindful leven
Shutterstock
Breng balans in je leven met mindfulness. Een mindful lifestyle is een levensstijl waarbij je alles uit het leven haalt en en bewust bent van jezelf en alles om je heen. Deze tips helpen je op pad.

Dagboek

Noteer al je gedachten en gevoelens in een schriftje. Schrijven is een goede manier om je bewust te worden van het hier en nu. Ook krijg je de kans om over bepaalde gedachtes, gevoelens en situaties nog eens na te denken. Plus je kan de meest bijzondere momenten in je leven vastleggen met papier en inkt. Je dagboek is persoonlijk, dus bepaal waar je zelf over wilt schrijven. Weet niet waar je over moet schrijven? Vraag je dan zelf af hoe je je voelt of wat er allemaal gebeurd is vandaag. Begin met schrijven en de rest komt vanzelf.

Mediteer

Maak het niet moeilijk voor jezelf als je niet goed in yoga bent. Ga lekker zitten en adem rustig in en uit. Blijf je concentreren op je ademhaling, ook al dwalen je gedachtes af. Dan is het de bedoeling dat je je aandacht weer terug brengt naar je adem. Meditatie brengt je terug in het heden. Alle gedachtes die rondspoken in je overvolle hoofd zullen weggaan en plaatsmaken voor kalmte. Om een nog meer ontspannen sfeer te creëren, kan je gebruik maken van geurkaarsen of wierook.

Mantra

Een mantra is een korte, positieve zin die je kracht geeft. Verzin een mantra die goed van toepassing op jou is. Heb je bijvoorbeeld van faalangst? Zeg elke dag tegen jezelf: 'Ik kan het.' Ben je bijvoorbeeld onzeker over je uiterlijk? Zeg dan: 'Ik ben mooi en mag er ook wezen.' Neem elke dag eventjes de tijd om je mantra tot je door te laten dringen. Ga voor de spiegel staan, adem diep in en zeg dan je mantra terwijl je uitademt. Als je dit elke dag doet en vol overtuiging zegt, ga je er in geloven. Het kan in het begin onwennig zijn, maar geeft niet op. Probeer het eerst eens.


Deel dit:

Geschreven door: Hilde - - www.loverofthestars.blogspot.nl


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

259960

Nieuwe leden

20-01-2021
19-01-2021
19-01-2021
19-01-2021

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin