Anti-katertips voor de Carnaval en après-ski

Body & Mind / 22 februari 2017
Anti-katertips voor de Carnaval en après-ski
Shutterstock
De maand waarin we alle goede voornemens nog heel helder hadden voor onszelf is voorbij. Wintersport en carnaval staan voor de deur; twee populaire activiteiten in de maand februari waarbij de goede voornemens ineens van tafel worden geveegd.

Even de teugels laten vieren is tot daaraantoe, maar het gevolg in de dag(en) daarna zijn niet om vrolijk van te worden. Je bent immers geen 18 meer. Hierbij wat tips om de schade te beperken.

Ontbijt

Begin de dag met een goed en voedzaam ontbijt. Ook al heb je hier helemaal geen zin in, probeer toch wat te eten. Kies voor fruit en eiwitrijke producten, koolhydraten zullen de rest van je dag nog voldoende op je pad komen. Laat je door je zware hoofd in de ochtend niet verleiden door vette happen. Je maag is hier niet blij mee, je lichaam moet namelijk veel moeite doen je maaltijd te verteren en die energie heb je wel ergens anders voor nodig.

Multivitamine

Voedingssupplementen zijn absoluut geen vervangers voor gezonde voeding. Maar ze kunnen je wel net dat beetje extra geven om je weerstand op een redelijk niveau te houden op de dagen dat je minder goed voor jezelf zorgt.

Water als wondermiddel

Drink voor het slapen gaan een glas (of 2 glazen) water. Alcohol onttrekt vocht en door ’s avonds al een glas water te drinken maak je de kans op een zwaar hoofd in de ochtend kleiner. Is de man met de hamer toch langs geweest? Drink dan ’s ochtends extra water of ga voor kruidenthee. Zorg ervoor dat je deze ochtend cafeïne vermijdt. Het allerbeste idee? Op de avond zelf tussen de drankjes door een glaasje water drinken.

Recharge

Wie zichzelf een uitputtingsslag aan doet, moet het zichzelf ook gunnen om weer op te laden. Dus plan een dag waarop je niet meer hoeft dan uitslapen, boodschappen en Netflix kijken. Dit is echt geen overbodige luxe. Je zult daarna fris en vol energie weer verder gaan, in plaats van je nog dagen uitgeput te voelen.

Veel plezier met de feestjes en geniet!


Deel dit:

Geschreven door: Hanneke Kuipers - www.healthbyhanneke.nl

Hanneke Kuipers
Als gewichtsconsulente en online lifestyle coach is mijn missie anderen te inspireren prioriteit te geven aan de ontwikkeling van een gezonde leefstijl. Hoe ontwikkel je een gezonde leefstijl? Luisteren naar je lichaam, balans vinden tussen wat je lichaam lekker vindt en wat je ogen lekker vinden. Op tijd een momentje voor jezelf nemen en helemaal niks doen. Naast blogger voor Vriendinnenonline ben ik ook trotse bezitter van mijn eigen blog Health by Hanneke, ik hoop je daar ook eens te mogen begroeten!

Liefs Hanneke Lees meer over deze blogger

Reacties (1)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

221632

Nieuwe leden

09-07-2020
09-07-2020
08-07-2020
08-07-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin