8 redenen om (meer) water te drinken

Body & Mind / 30 januari 2017
8 redenen om (meer) water te drinken
Pexels
Voldoende water drinken is erg belangrijk voor een goede gezondheid. Maar waarom eigenlijk? Daarom acht belangrijke redenen om (meer) water te drinken!

Ons lichaam bestaat voor bijna 60% uit water. Er wordt voorgeschreven om minimaal 2 liter water per dag te drinken, maar waarom is water drinken nou zo belangrijk voor een goede gezondheid? Voor jullie 8 goede redenen om (meer) water te drinken:

1. Water voert afvalstoffen uit ons lichaam af
Water wordt door het lichaam gebruikt om gifstoffen en afvalproducten uit ons lichaam te verwijderen.

2. Water kan hoofdpijn voorkomen
Heb je hoofdpijn? Ga dan eerst eens na of je wel genoeg hebt gedronken? Eén van de kenmerken van uitdroging is namelijk, je raadt het al, hoofdpijn.

3. Water drinken bevordert de stoelgang
Ons spijsverteringssysteem heeft veel water nodig om voedsel goed te kunnen verteren. Eet je daarnaast ook voldoende vezels, dan zal jouw stoelgang waarschijnlijk goed werken!

4. Water geeft je energie omdat het zorgt voor zuurstof opname in de hersenen
Voel je je dus een beetje vermoeid? Check dan weer of je genoeg hebt gedronken. Als je te weinig hebt gedronken dan stroomt je energie weg en voel je je dus moe, dit gebeurt zelfs al als je maar een klein beetje dorst hebt.

5. Water kan helpen bij het afvallen
Water bevat geen calorieën of suiker en het bevordert de spijsvertering. Daarnaast geeft het een vol gevoel. Vaak verwarren we honger met dorst. Dus heb je trek, maar heb je net gegeten? Drink dan eerst een glas water.

6. Water drinken is goed voor je huid
Water drinken reinigt de huis en zorgt ook voor een gehydrateerde huid. Dus wil je een baby zacht huidje? Drink dan voldoende water.

7. Water drinken tegen kramp
Heb je vaak last van kramp tijdens het sporten? Drink dan water! Water drinken helpt kramp tegen te gaan.

8. Je wordt productiever
Een glas water kan je helpen met concentreren en zorgt ervoor dat je frisser en alerter bent.


Deel dit:

Geschreven door: Jolien van Brouwershaven - www.healthyfitjo.com

Jolien van Brouwershaven

Mijn naam is Jolien, krullenbol uit het Oosten van het land. Ik studeer een master Psychologie aan de Universiteit Twente en ik houd mij in mijn vrije tijd vooral bezig met mijn sport waterpolo, fitness en het bedenken en bereiden van gezonde gerechten. Sinds een aantal maanden ben ik een website begonnen om mijn recepten met anderen te delen. Op mijn website www.healthyfitjo.com vind je allerlei gezonde versies op niet zo’n gezonde recepten. ‘Healthy versions of fastfood’ noem ik ze ook wel. Ik zou het super leuk vinden als je eens een kijkje zou nemen op mijn website. Ook ben ik te vinden op Facebook en Instagram voor je dagelijkse fitness- & foodinspiratie!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 5 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

209212

Nieuwe leden

19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020
19-01-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Nieuw artikel