5 tips om tijd te nemen voor jezelf

Body & Mind / 18 februari 2018
5 tips om tijd te nemen voor jezelf
Shutterstock
Het is zo belangrijk om niet alleen voor anderen te zorgen, maar ook voor jezelf! Maar echt even goed de tijd voor jezelf nemen vergeten we vaak. Wij geven je 5 tips hoe je dat kunt oppakken!

Goede voornemens

Het nieuwe jaar staat vaak bol van goede voornemens. Meer sporten, afvallen, carrière maken, vaker afspreken met vriendinnen, een nieuwe opleiding; alles komt voorbij. Maar hoe zit het eigenlijk met jezelf? Je neemt tijd voor iedereen om je heen, partner, kinderen, vriendinnen, werk, maar aan het eind van de rit kan het nog wel eens gebeuren dat je jezelf een klein beetje vergeet.

Jezelf vergeten is helemaal niet ondenkbaar, maar eigenlijk wel een beetje gek. Want hoe kun je wel voor anderen zorgen als je niet of niet goed genoeg voor jezelf zorgt? Tussen alle andere activiteiten door is het belangrijk om af en toe een beetje me-time in te plannen om weer even op te laden.

5 manieren om meer tijd te nemen voor jezelf!

Kijk je favoriete serie
Als je samen met je partner of kinderen tv kijkt, is de kans groot dat je jouw favoriete serie of film niet te zien krijgt. Grijp daarom je kans als de anderen de deur uit zijn en kijk alle (of een) afleveringen van jouw serie!

Maak een lange wandeling
Niets is zo lekker als na een lange dag nog even een frisse neus te halen. Bovendien is dit een goede manier om je hoofd lekker leeg te maken.

Kruip op de bank of in bad met een kop thee en een goed boek
Dekentje, lekkere kop thee, gezellige kaarsjes een een goed boek. Meer heb je niet nodig voor een avondje ontspannen op de bank. Dat kan natuurlijk ook in een warm volgelopen badkuip. Heerlijk!

Maak plannen met vriendinnen
Tijd nemen voor jezelf hoeft niet perse alleen, samen met een leuke vriendin is natuurlijk net zo leuk! Plan daarom die langverwachte date-night met je vriendinnen, laat je verzorgen in een heerlijke spa of lekker restaurant en praat weer eens goed bij!

Maak een bucketlist
Dag in dag uit ben je bezig met doen wat anderen van je verwachten, maar wat wil je zelf eigenlijk? Denk hier eens over na en maak een bucketlist met alles wat je zou willen doen! Die lijst is heerlijk om bij weg te dromen en nog leuker om punt voor punt uit te laten komen.

Wat doe jij om echt te ontspannen?


Deel dit:

Geschreven door: Wendy de Jong

Wendy de Jong

Hoi! Mijn naam is Wendy de Jong, ik ben 20 jaar en ik ben allround blogger voor Vriendinnenonline. Ik blog over uiteenlopende zaken als make-up, lifestyle, reizen en persoonlijke ontwikkeling. Mijn inspiratie haal ik vooral uit de dingen die om mij heen gebeuren. Het leven is een groot avontuur en ik neem je graag mee op reis in mijn wereld!Lees meer over deze blogger

Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

175130

Nieuwe leden

16-12-2018
16-12-2018
16-12-2018
15-12-2018

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin