5 manieren om hardlopen makkelijker te maken

Body & Mind / 21 juli 2018
5 manieren om hardlopen makkelijker te maken
Shutterstock
Om calorien te verbranden en snel vet te verliezen is het belangrijk om het gewone lopen te vervangen door rennen.

Wanneer je voor de eerste keer je hardloopschoenen aantrekt en de eerste meters door het park rent, zal je jezelf vast afvragen waar je aan begonnen bent. Je spieren zullen verzuren, je hoofd voelen als een tomaat en het enigste waar je aan kan denken is stoppen.

Hier geven we je vijf tips waardoor je wel de moed krijgt om door te gaan! You can do it!

Plannen

Je moet om je spieren te versterken en je uithoudingsvermorgen te vergroten regelmatig rennen, het liefste drie tot vier keer per week. Begin met korte stukjes, zo bouw je alles langzaam op en ren je steeds een stukje verder en merk je dat je steeds minder snel vermoeid begint te raken. Je kan tegenwoordig ook diverse apps downloaden, waarbij een virtuele coach jouw tijdens het hardlopen aanmoedigd en tips geeft. Hieraan zit vaak ook direct een hardloopschema gekoppeld. Je kan bijvoorbeeld deze app van Runkeeper downloaden.

Omgeving

Kies een omgeving uit waar jij je prettig voelt, ook in de stad heb je vaak wel een park waar je lekker kan rennen. Het belangrijkste is dat de ondergrond hard is. Dus ga zeker als je, je conditie nog moet opbouwen niet door het zand rennen, dat is loodzwaar en zal je direct demotiveren.

Begin rustig

Begin rustig, ga net iets harder lopen dan je normaal loopt. Je moet voelen dat je ademhaling omhoog gaat, dus niet dat je al hijgend en puffend het park door rent. Doe aan het begin ook nog niet aan interval trainingen, ook al is het goed voor het verbranden van vet, rennen in een regelmatig tempo is makkelijker dan sprinten. Probeer de eerste paar keren de juiste balans voor jezelf te vinden, het tempo waarbij jij je lekker voelt. Zodra je lichaam sterker wordt en je uithoudingsvermogen groter, kan je beginnen met jezelf uitdagen met bijvoorbeeld intervaltrainingen.

Maak het leuk

Als je tegen je zin in gaat rennen, dan doe je iets niet goed en zal je snel de moed opgeven. Maak het leuker, door te rennen met je favoriete muziek, neem een hardloopmaatje en kies voor de afwisseling eens andere plekken om te rennen. Je kan jezelf doelen gaan stellen en beloon jezelf met een iets moois als je je doel bereikt hebt (niet met vette snacks natuurlijk).

Combineer

Vaak en regelmatig rennen maak je lichaam sterker en je uithoudingsvermogen groter maar kan ook saai worden, combineer het daarom eens door ook lekker te gaan zwemmen, fietsen of dansen. Als je dan even niet gelopen hebt dan ga je het missen en dan is het hardlopen weer fijn

You don't have to go fast, you just have to go!


Deel dit:

Geschreven door: Redactie


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 1 ?

VRIENDINNEN MAAK JE ZO ONLINE!

Welkom op het grootste vriendinnenplatform van Nederland. Je kunt hier op een gemakkelijke en vrijblijvende manier nieuwe vriendschappen sluiten en jouw vriendenkring vergroten. 

registreer direct

Gesloten vriendschappen

226388

Nieuwe leden

21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020
21-09-2020

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Op het forum