Recept: Bananenbrood met Griekse yoghurt, muesli en walnoten

Home & Kitchen / 07 augustus 2017
Recept: Bananenbrood met Griekse yoghurt, muesli en walnoten
Keer op keer overkomt het me dat de bananen net iets te lang blijven liggen. Zonde om ze weg te gooien. Overrijpe bananen zijn zoet, wat ze erg geschikt maakt om bananenbrood van te bakken. Eén van mijn favoriete tussendoortjes. Recepten voor bananenbrood heb je naar mijn mening ook genoeg!

Dit keer een variant met Griekse yoghurt, muesli en walnoten. Voor extra smeuig bananenbrood gebruik je volle Griekse yoghurt. Zelfs dan is het nog een erg verantwoord tussendoortje, omdat aan dit recept geen boter wordt toegevoegd.

Ingrediënten:

  • 2 grote (over) rijpe bananen
  • 150 gram volkoren tarwemeel
  • 125 gram griekse yoghurt
  • 50 gram muesli
  • 40 gram rozijnen
  • 30 gram walnoten
  • 2 el honing
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koekkruiden

Bereiding

Hou een klein deel van de walnoten en muesli apart ter decoratie van je bananenbrood. Maak de bananen schoon en doe ze in een beslagkom. Pureer de bananen met een vork of pureestamper en roer er de Griekse yoghurt en honing doorheen. Voeg het meel, muesli, rozijnen, verkruimelde walnoten, bakpoeder kaneel en koekkruiden toe en roer tot een mooi beslag met een houtenlepel. Doe het beslag in een ingevet bakblik en bak je bananenbrood 25-30 minuten in een op 180˚C voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of je bananenbrood gaar is. Indien de bovenkant eerder donker wordt dan dat het bananenbrood gaar is dek het af met een stukje aluminiumfolie.

Tip: Extra lekker is het om een dun laagje pindakaas op je bananenbrood te smeren. Eet smakelijk!


Deel dit:

Geschreven door: Hanneke Kuipers - www.healthbyhanneke.nl

Hanneke Kuipers

Mijn naam is Hanneke en via de blog Health by Hanneke en Vriendinnenonline wil ik mijn passie voor gezond eten en leven met jullie delen. Ik breng geen hele dagen door in de sportschool en knaag ook niet enkel rauwkost. Luister naar je lichaam, vind balans tussen eten wat je lichaam lekker vindt en wat je ogen lekker vinden. Gezond eten kan ook erg lekker zijn, je moet alleen wat creatiever zijn dan zakjes en pakjes te kopen in de supermarkt. Deze creativiteit wil ik graag met jullie delen! 



Lees meer over deze blogger


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Wat is de kleur van de zon

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Volg ons op Instagram