Pikante spaghetti

Dit recept is voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 20 minuten.

Ingrediënten:

  • 150 g spaghetti
  • 1 el olijfolie
  • Handvol kerstomaten
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g pikante, droge worst
  • 1 el harissa (Tunesische rode saus)
  • 15 verse basilicumblaadjes
  • 50 g pecorino

Bereidingswijze:

  1. Kook de spaghetti beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Halveer de kerstomaten.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan op middelhoog vuur.
  4. Snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een pan op laag vuur en fruit hierin de knoflook.
  5. Snijd de worst in fijne plakken en voeg deze toe aan de pan met de knoflook.
  6. Voeg daarna de gehalveerde kerstomaten toe. Bak ales enkele minuten terwijl je af en toe roert.
  7. Voeg nu de pasta toe aan de pan en ook de harissa. Meng alles goed zodat de pasta alle smaken goed kan opnemen.
  8. Voeg nu de basilicumblaadje toe en de pijnboompitten.
  9. Breng op smaak met peper en zout en meng opnieuw alles goed.
  10. Verdeel de pasta over de borden en rasp er nog wat pecorino overheen. Buon appetito!

Kijk op South & Pepper voor nog meer heerlijke en makkelijke recepten uit de Italiaanse keuken!

Over de schrijver
Hoi ik ben Lize en ik ben het gezicht achter VriendinnenOnline. Het concept is opgezet voor vrouwen om laagdrempelig nieuwe vriendinnen te leren kennen. Ik schrijf en spreek veel over het onderwerp ‘vriendschappen’, een prachtig thema dat ik graag onder de aandacht breng!
Reactie plaatsen

Zoek jij nieuwe vriendinnen bij jou in de buurt?