Huishouden op rolletjes

Home & Kitchen / 11 maart 2017
Huishouden op rolletjes
Shutterstock
Voor veel vrouwen is het herkenbaar, ze hebben het gevoel tekort te schieten op huishoudelijk vlak. In sommige fases van je leven is een huishouden runnen eigenlijk net iets teveel gevraagd. Je wordt opgeslokt door je werk, zit midden in de kleine kinderen, familieleden die ziek zijn en een beroep op je doen of je kunt zelf niet goed uit de weg. Redenen genoeg om het huishouden tijdelijk op een lager pitje te zetten.

Het belangrijkste is dat je huis opgeruimd en fris oogt. En met wat simpele handelingen is dat goed te doen. Het opgeruimd houden is zorgen dat de spullen na afloop weer terug op hun plek komen en dat gaat het snelst door het meteen op te ruimen. Als je thuiskomt is het toch veel gemakkelijker om je jas meteen op te hangen, je sleutels op te bergen op de vaste plek en je telefoon ook weer neer te leggen op een centrale plaats?

Het heeft 3 voordelen als je meteen alles opruimt:

1 Je huis oogt opgeruimd, en dat is altijd prettig, toch?

2 Als je de spullen meteen opruimt hoef je straks geen extra handeling te verrichten. Een jas over een stoel hangen, betekent dat je straks de jas weer op moet pakken en naar de gang moet lopen om de jas op te hangen.

3 Je kunt alles meteen terugvinden als je spullen op een vaste plek opbergt. Scheelt je ongetwijfeld een hoop zoekwerk naar sleutels etc.

Slim opruimen

Geef voorwerpen een logische opbergplek. Wanneer je boeken en tijdschriften op zolder zijn opgeborgen en je leest veel beneden in de woonkamer dan is de meest voor de hand liggende plaats dat boeken en tijdschriften in de woonkamer bij de leesplek een plekje krijgen. Ruim je spullen daar op waar ze het meest gebruikt worden.

Doe je dat niet (tenzij je super georganiseerd bent) dan is de kans groot dat de boeken en tijdschriften door je huis gaan zwerven. En rommel heeft helaas de neiging zich in snel tempo te vermenigvuldigen.

Waar zijn de pennen?

Pennen zijn in een gemiddeld huishouden vaak zoek op het moment dat je ze nodig hebt. Waarom? Omdat we vaak geen vaste plek voor de pennen hebben. En/of het is te omslachtig om de pen op te ruimen doordat er meerdere handelingen nodig zijn.

Bijvoorbeeld een pennenbakje op een kastje wordt sneller gebruikt dan wanneer je de pennen in een laatje opbergt en dan ook nog eens in een apart pennendoosje. Je moet dan een laatje openen, het pennendoosje openen, de pen erin leggen, bakje sluiten en de la dichtdoen. Dat gaat het voor heel veel mensen niet worden. Dus nogmaals maak het je zo gemakkelijk mogelijk. Dat vergroot de kans dat spullen daadwerkelijk worden opgeruimd en kies voor een logische opbergplek, zodat die ook werkelijk gebruikt wordt.

App

We hebben sinds deze maand een app uitgebracht voor onze huishoudschema’s en de dagelijkse routines. Als je momenteel het gevoel hebt dat je nergens meer aan toe komt, richt je dan op de routines om je huis opgeruimd en fris te houden. Het betere schoonmaakwerk komt dan later wel weer.

Het belangrijkste is dat spullen een vaste plek in huis hebben, het sanitair schoon is, de bedden geregeld worden verschoond, de was wordt bijgehouden etc. Laat huishoudschema’s even voor wat ze zijn en richt je voorlopig alleen op de dagelijkse klusjes en de wekelijkse routine.

Wanneer je onze app download kun je onder het kopje routines zien welke taken er nodig zijn om je huis opgeruimd en fris te houden. Je vind de app in de Google Play Store onder slimhuishouden en in de Appstore onder Slim Huishouden.


Deel dit:

Geschreven door: Lisanne Nieuwendijk - www.slimhuishouden.nl

Lisanne Nieuwendijk

Hoi, ik ben Lisanne en ben 20 jaar oud. Ik volg momenteel de studie media & cultuur. Met deze studie heb ik echt mijn ding gevonden. Ik houd van schrijven, lezen, koken, reizen en ik ga graag met mijn vrienden naar een concert.

Momenteel werk ik bij Slim Huishouden en dat bevalt super. Ik ben weliswaar niet erg huishoudelijk aangelegd, maar slim huishouden draait dan ook niet alleen om opruimen & schoonmaken. Een huishouden draaiende houdende betekent meer dan alleen poetsen. Relaties, kinderen, koken, reizen, geldzaken, verzekeringen, sporten, een gezond gewicht etc. horen er ook bij wat mij betreft. Genoeg om over over te schrijven dus!Lees meer over deze blogger


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Hoeveel is 5 + 3 ?

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Volg ons op Instagram