Hoe vaak maak jij de koelkast schoon?

Home & Kitchen / 15 april 2017
Hoe vaak maak jij de koelkast schoon?
Met een wekelijkse opfrisbeurt van de koelkast houd je de koelkast lekker schoon en overzichtelijk. Je hebt dan geen etenswaren en kliekjes meer die ruim over de datum zijn en je kunt alles gemakkelijk terugvinden. En het is makkelijker wanneer je de wekelijkse boodschappenlijst maakt, want je ziet in één oogopslag wat er nog in de koelkast ligt. Maar hoe pak je dat aan?

Wanneer plan je de wekelijkse opfrisbeurt koelkast in?

Een mooi moment is de dag waarop je de wekelijkse boodschappen in huis haalt of laat bezorgen. De koelkast is dan leger en dat maakt makkelijker en sneller schoon. En het heeft als voordeel dat je sneller in de gaten hebt welke producten tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten en kun je die eerst opmaken. Scheelt je toch ook in de portemonnee!

Kliekjes en geopende verpakkingen

Kliekjes die langer dan 2 dagen in de koelkast staan kunnen weggegooid worden. Laat je het langer staan dan zullen de bacteriën en schimmels je dankbaar zijn.

Soms weet je helemaal niet meer wanneer je een verpakking of een potje geopend hebt. Wen er daarom aan om telkens wanneer je iets openmaakt op het potje een etiket te plakken met daarop de datum waarop je het hebt opengemaakt. Bewaar de etiketjes met een watervaste stift in de buurt van de koelkast.

Wat maak je schoon?

Je haalt de koelkast niet leeg, dat doe je alleen bij de grondige reiniging. Met een klamvochtig doekje (eventueel met wat azijn tegen de geurtjes) neem je af waar je bij kunt. Leg wat keukenpapier in de rekken van je koelkastdeur zodat ze minder vies worden en vervang dit wanneer het nodig is.

Hoeveel tijd kost dit me elke keer?

Wanneer je de koelkast wekelijks bijhoudt kost dit je hooguit 5 minuutjes. En daarvoor heb je dan een koelkast die opgeruimd en fris is en waarin je makkelijk je spullen kunt vinden.

Grote schoonmaak van de koelkast

Wanneer je de koelkast wekelijks bijhoudt hoef je de grote schoonmaak maar 2 tot 4 keer per jaar uit te voeren. Vaker mag natuurlijk altijd als je dat prettiger vindt.


Deel dit:

Geschreven door: Lisanne Nieuwendijk - www.slimhuishouden.nl

Lisanne Nieuwendijk

Hoi, ik ben Lisanne en ben 20 jaar oud. Ik volg momenteel de studie media & cultuur. Met deze studie heb ik echt mijn ding gevonden. Ik houd van schrijven, lezen, koken, reizen en ik ga graag met mijn vrienden naar een concert.

Momenteel werk ik bij Slim Huishouden en dat bevalt super. Ik ben weliswaar niet erg huishoudelijk aangelegd, maar slim huishouden draait dan ook niet alleen om opruimen & schoonmaken. Een huishouden draaiende houdende betekent meer dan alleen poetsen. Relaties, kinderen, koken, reizen, geldzaken, verzekeringen, sporten, een gezond gewicht etc. horen er ook bij wat mij betreft. Genoeg om over over te schrijven dus!Lees meer over deze blogger


Reacties (0)


Je bent nog niet ingelogd. Log in of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Reageren zonder inlog kan ook:

Wat is het kleur van gras

share op instagram     share via facebook     share op twitter     share op pinterest     share op bloglovin

Volg ons op Instagram